Wednesday, April 18, 2012

Novel Lah Sangat



#tajukkecil ; Apa Pun Boleh


apa khabar semua orang ? harap sihat dan mantain bahagia. i is busy sekarang. seriouslyyyyy aku rasa betul ke masa aku 24 jam je? ke dah kena sedut dengan time machine Doraemon tanpa aku sedar ? ahh megarut je la aku nih. fikir benda entah apa apa je. tapi betul la. balik kerja pukul 4-5 gitu. if pukul 4-5. if pukul 9 ? balik balik je buat apa yang patut terus terbongkang sebab esoknya by 630 dah bangun. amboi over drama macam biasa. padahal bukan apa apa sangat pun. poyo je lebih. saja nak tunjuk kerjaya yang berjaya sangat lah kannnn. padahal the truth sempat lagi pukul 1045 tu tengok Revenge. sebab baru lagi so tak boleh la nak cakap kerja best ke tak. i mean kerja okay je. boleh je buat hal sendiri tapi tak best la kan. dah la kerja hospital. yeee aku yang paling la allergik dengan hospital seboleh boleh tak nak pergi or duduk hospital , melekat kerja situ apahal kann. rezeki weh. nak kata apa. asal dapat duit lebih nak bakeri , aku harungkan saja. semangat tu penting. ewahh motivasi pada orang sekitar. lagipun mama beriya suruh aku kerja dulu. sambil tu usaha buka bakeri sendiri. ye sendiri. cehhh ingat nak topup barang 50ribu ke apa. perasan jutawan memang mintak lempang nih. tapi kerja setakat ni takde orang nak kawan dengan aku. sobssobs. sedihhhh. maybe sebab dorang rasa dorang senior. lepas tu aku pulak tak pakai uniform. pakai baju biasa je so kalau jalan around hospital tu , orang buat layan tak layan je aku. dah 3 hari okayy makan alone. sedih habis. doktor semua cina dan tua. howwwwwwwwwww nak cuci mata ? patient pun mostly cinaa. mata pangkah X_X. lepas tu paling rasa bengang bila round hospital , orang berbisik " adik Sister Ida " lepas tu buat muka macam tak tahu nak ekpresi kan apa. tak suka tauuu. nak tegur tu tegur je la. i banyak cakap okay so tadehal. tak habis perasan diva nak semua orang jadi kawan dia. tak malunya aku nih. :D


hari tu konon berangan nak buat novel/drama/cerpen bersiri dekat blog ni kan. sekarang tengok la apa jadi. draft dah banyak je dalam kepala tapi sapatah pun tak type lagi. ah lantak. yang English pun sama. konon seminggu sekali. tapi sejak kerja ni malas la pulak. dekat tempat kerja speaking je so nak update in English lagi macam haih. stress. stress tanpa sebab. over drama macam biasa. matiklah la feeling life macam menteri kesihatan. 


insyaAllah semua okay kot. sejak kebelakangan ni rindu kawan kawan sekolah. rindu betul. macam nak plan jumpa ramai ramai tapi sekarang ramai yang busy. ada yang buat Master , yang kerja , yang kahwin , yang jaga anak etc. kena plan betul betul baru okay kot. aku pun sendiri busy nak handle macam mana. banyak gosip nak update. haaa bergosip je kerja. -_-. nanti boleh tahu siapa kahwin dengan siapa , siapa bercinta dengan siapa. siapa ex siapa. kepochi je kerjaaa. aku kan popular dulu dekat sekolah jadi mesti la semua nak tahu update aku. sedih je cerita sekarang aku cuma main dengan nombor , pesakit dan mentega. drama lagi. yang latest macam Matjim and E nak tunang tahun ni ke bila entah tapi dorang nak berganjak ke step yang lebih baik la. tak tahu la Matjim gurau ke apa. Matjim ni ada kembar panggil Matran. Matran dengan Anis Illiana. betul ke eja ? aku ni dari form1 sampai sekarang asyik la lupa eja nama si Anis ni. Anis ni geng dari dulu lagi dengan E. elok la nanti jadi family dah close. boleh la masak sesama lepas tu aku sebagai tetamu tak undang pergi lepak. wahh suka hati. dulu E macam takde apa dengan Matjim pun. ahh cerita dulu. pernah gaduh dengan E sampai tendang pintu. (-_-"). amenda lah. lepas tu walaupun ada ex elok je kawan dengan kawan kawan dorang. kata rantaian makanan. bukan siratan. so tak putus. maksud aku ex kepada kawan kawan aku la. 


oh one more thing , ni pesanan je. bukan nak marah ke emo ke apa. just because aku ni selalu la gelak ketawa , ceria , macam ada penyakit mental , senyum je bila jumpa orang , strong tak bermakna aku ambil mudah dan aku mudahkan semua benda yang jadi dalam life aku yee. tak kira lah benda tu melibatkan hati ke perasaan ke kerja ke gaya hidup aku ke. mana mana la. jangan sukahati nak judge. anddddd jangan hanya sebab aku ni ada kelebihan boleh buat rileks and macam takde apa depan orang , ye depan orang sebab mereka cakap ego aku kalah lelaki. dorang menipu saja reka cerita nak burukkan aku nih. haha denial mode betul. tak bermaksud aku ni takde terkesan apa apa. :) ni random tau. bukan emo ke maarahkan siapa siapa. biasalah takde akwan kan dekat Penang jadi drama mesti lebih over. :D


malas nak upload gambar. bukan blogger tegar dan bukan ada peminat mana pun. rasa nak buat cupcakes sebab nak makan. tapi if buat banyak tak tahu nak bagi dekat siapa lagi. terpaksa la telam air liur je tengok dekat Google. :/


bye. oh esok 19 April ! hehehe :)





1 comment:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal. i dah follow blog comel ni.follow i balik ye..tq..;D